16.5.13

Opintomatkalla Tanskan Odensessa



Lähdimme kolmen opettajan ja neljän opiskelijan voimin Odenseen, Tanskaan, tarkkailemaan InnoEventtiä. Tapahtuma järjestettiin siellä jo viidentenä perättäisenä vuonna, ja nyt konsepti halutaan tuoda TAMKiin mahdollisesti jo ensi syksyksi. Tehtävämme oli siis tarkkailla ja tehdä parannusehdotuksia järjestelyn ja sisällön osalta.

Ilmoittautuminen ensimmäisenä päivänä ja osallistumisen varmistaminen
Tapahtuman ideana oli tuottaa ratkaisuja paikallisen sairaalan ongelmiin. Ensimmäinen päivä kului kylmässä hallissa, jossa kyseinen sairaala esitteli ongelmansa, joihin toivoi ratkaisuja. Opiskelijat olivat jakautuneet omien kiinnostustensa mukaan neljään eri kategoriaan, joilla kaikilla oli omat ongelmansa. Siitä heidät jaettiin vielä pienempiin 10 hengen ryhmiin, joissa sitten työskentelivät seuraavat viisi päivää innovoiden.

Ryhmätyöskentelyä toisena päivänä
Kuten sanottu, ensimmäisen päivän halli oli JÄÄTÄVÄ, koska lämmitys piti niin hirveää meteliä, ettei sen yli olisi erottanut puhetta. En usko, että kukaan nautti päivästä, ja myöhemmin yksi järjestäjistä myönsi, että koko homma oli lähinnä PR:ää sairaalalle. Toki siellä esitettiin ongelmia ryhmille, mutta he olivat saaneet kaikki tarvittavat tiedot jo ainakin viikkoa aiemmin. Lounas ei ollut ilmainen, muttei myöskään kallis onneksi, sillä se oli vain leipä. Toki leivällä oli kokoa! 

Ensimmäisen päivän sämpylälounas

Päivä tuntui pitkältä, vaikka kesti reilusti alle kuusi tuntia, johtuen varmasti juuri kylmyydestä. Kotiin kuitenkin päästiin ja seuraavan päivän ryhmätyöskentelyä odotettiin mielenkiinnolla, koska kaikki sanoivat sen olevan paljon mukavampaa :)

Ensimmäisen päivän loppukevennys: ilmapalloja!

Ja toki ryhmätyöskentely olikin paljon mukavampaa! Ryhmät olivat lähestulkoon kaikki kokeneet tapahtuman aiemminkin, koska InnoEvent on pakollinen jokaiselle, ja näin ollen turhaa kyräilyä ei ollut, vaan ryhmät tiesivät heti, mitä tehdä. Ideoita heiteltiin, osa jäi mietintämyssyyn ja osa meni suoraa roskiin. Tunnelma oli rento ja vapautunut, koska työ oli itsenäistä, ja vaikka valmentajia oli paikalla, ei heitä juurikaan näkynyt ja ryhmien annettiin olla rauhassa ilman turhaa painostusta. Kaikki olivat sitä mieltä, että ryhmätyö oli hauskinta koko projektissa.

Yksi monesta ryhmästä

Ryhmätyötä, ideoiden läpikäymistä ja puimista

Me opiskelijat emme voineet jäädä paikan päälle palkintojenjakotilaisuuteen asti, mutta kuulimme, että tilaisuus oli hyvin mahtipontinen ja ”Oscar-mainen”. Olisi ollut mukava jäädä loppubibbaloihin, mutta minkäs teet, EU:n rahapussi ei venynyt ;) Lähtömme mahdollisti siis EU-rahoitteinen YRKA-hanke ”Yrittäjyyden kansainväliset oppimisverkostot” -projektin kautta. 

Saimme myös tilaisuuden tutustua FabLabiin, jossa rakennettiin kaikkea hauskaa ja käsittämätöntä koneilla, joista kukaan ei ollut ikinä kuullutkaan. Haluaisin kertoa FabLabista enemmän, mutta asia meni vähän ohi ihmetellessä!

FabLabin aikaansaannoksia ihmetellessä

Loppukevennyksenä InnoEventin tekemä Harlem Shake!


Heli Rontu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,

kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin.