2.11.10

Yrittäjyyden teemapäivä to 28.10.2010

Viime viikon torstaina olimme luokan kanssa viettämässä yrittäjyyden teemapäivää Kuntokatu 4:n toimipisteessä. Tapahtuma ajoittui iltapäivään ja kesti noin neljä tuntia.

Ensimmäisenä meille kertoi omasta yrityksestään Joni Meltoranta, joka on perustanut internetissä toimivan Rautanet.fi-sivuston. Joni on entinen jalkapalloilija ja lopetti ammattilaispelaamisen vuonna 2006 monien loukkaantumisien jälkeen. Hän korosti yrittäjyydessä rohkeutta ja pitkäjänteisyyttä – ei saa luovuttaa.
Jonin jälkeen yrittäjyyttä esitteli Sari Vaajanen, joka on yhdessä kolmen muun henkilön kanssa perustanut yrityksen Innolink Research. Esitys antoi naisnäkökulman yrityksen perustamiseen ja hoitamiseen perhe-elämän ohessa. Sari kertoi hyvin eläväisesti ja henkilökohtaisesti omista elämänvaiheistaan ja kokemuksistaan. Hän peräänkuulutti lomien pitämisen tärkeyttä ja sitkeyttä jatkaa eteenpäin vastoinkäymisistä huolimatta. Sarin motto on ”eteenpäin sano mummo lumessa”.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi tiimityöskentelyn tärkeydestä yhteisössä. Hänen mukaansa tiimityöskentelyssä on tärkeää sosiaaliset taidot ja erityisesti luottamus. Jukka painotti luottamuksen koostuvan turvallisuuden tunteesta, rehellisyydestä ja oikeudenmukaisuudesta. Hänen sloganinsa on TEAM eli Together Everybody Achieves More.

Tauon jälkeen täpötäydelle auditoriolle esiteltiin Ensimetriä, joka on Tampereen seudun opastuspaikka aloittaville uusille yrittäjille. Ensimetri antaa mm. oikeudellista apua ja vastaa kaikenlaisiin yrittäjiä askarruttaviin kysymyksiin. Tulevia yrittäjiä palvelee noin 200 yrittäjyyden asiantuntijaa, jotka antavat myös lausunnon starttirahan hakemista varten.

Sokerina pohjalla olivat Madventuresin pojat Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff. Madventures on televisiostakin tuttu erilainen matkailuohjelma. Yhdessä he tekevät jaksot käsikirjoituksesta kuvaamiseen ja kaiken muun siltä väliltä. Heidän yrityksensä nimi on GYW eli Give Your Wallet. He eivät alun perin olleet halunneet yrittäjiksi, ja heidän ensimmäinen lauseensa yleisölle olikin ”älkää ikinä ruvetko yrittäjiksi!” He esittelivät pätkiä ohjelmistaan sekä kertoivat pääpiirteitä yrityksensä historiasta. 

Yrittäjyyden teemapäivä toi piristävää vaihtelua normaaliin viikkorutiiniin. Päivä oli hyödyllinen, ja saimme paljon kiinnostavaa tietoa. Vaikka täpötäydessä salissa oli melko puuduttavaa istua ja suuresta osallistujamäärästä johtuen ilma oli huono, lähes kaikki malttoivat pysyä paikalla tapahtuman alusta loppuun. Meidän mielestämme mielenkiintoisimpia esiintyjiä olivat Sari Vaajanen ja Madventures. Sarin esitys oli mielenkiintoinen, sillä hän kertoi vaiheistaan hyvin henkilökohtaisesti ja eläväisesti. Madventuresin esityksen aikana sai nauraa paljon ja oli mielenkiintoista kuunnella heitä, sillä he kuitenkin ovat ennestäänkin tuttuja televisiosarjansa kautta. Plussaa oli myös se, että yleisökin pääsi esittämään kysymyksiä esiintyjille.

Mari Kangas ja Hilppa Ojala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei,

kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin.